tisdag 31 juli 2012

Att pigga upp sig

Ibland är världen stor och motig, ibland är man liten och lite trött. Och vill liksom bara få vara ifred en stund. Just så kändes det för mig ikväll.
Jag lägger in inlägg på fb som får mothugg, en del svarar så typigt att man nästan vill ge upp. Eller svara surt tillbaka. Eller bara skita i det.
Ja, världen är motig ibland.
För att muntra upp mig själv, fast det faktiskt inte alls är synd om mig, så gick jag ikväll upp på min fiberverkstad. Mitt egna röriga rum som är överfullt av spinnrockar, ull, kardflor, stickmaskiner, mer ull, lådor, fina små tavlor som ska sättas upp.. Och ännu mer ull. Det ligger ulltussar på golvet, jag får lite på strumporna när jag går. Brunt.. Hmm det är nog från centaurus.. Svart.. Är från antingen Triton eller Amorina... Vitt... Är nog från Eros. Ja ungefär så, men det gör mig glad när jag ser de små fibertussarna.
Jag satte mig med ett kardflor av Amorinas baby-ull och spann... Mjukt o fint går det, hennes fiber är långa så jag kan jobba stort med händerna... Drar flyttar sträcker matar, tramp tramp tramp. Kattungen på 12 veckor kom in och lekte en stund, jag ser på honom och ler samtidigt som jag spinner vidare.
Jag tittar mig runt i rummet o funderar på hur i all världen jag ska få någon ordning här? Hyllor, måste skaffa hyllor. Hmm. Och en riktigt bra arbetslampa i golvmodell. Sen glider tankarna vidare mot den kurs jag vill hålla i vinter. Lokal är redan bestämd..
Men innehållet? En dag eller två? Hur mycket hinner man på två dagar om man är ny i ullvärlden? Klart är i alla fall att kursen ska vända sig mot alpackafiber, enbart. En kort teorilektion tror jag man ska börja med, om fiberns struktur och vad man ska använda de olika typerna av huacayafiber. Sen ska vi spinna. Jag har några rockar man kan få låna men bäst är ju om de tar med sin egen. Eller lånar? Och hur många deltagare hinner jag med? Tio?
Man kanske skulle ha små stationer, färga ull i en hörna, tova i en annan och spinna däremellan? Eller ska vi skirta fällar tillsammans? Hmm. Och så måste vi så klart klämma in ett studiebesök hemma hos våra alpackor, prata fiberstruktur och avel, plus och minus om den och den ullen.
Så tittar jag ner på spolen, den är full.
Upp med garnet på spolmaskinen, häpp! En kväll avslutad på bästa sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar