lördag 23 juni 2012

FÖÖÖÖL!!


Vi har fått två föl av fyra så här långt. På bilden ser ni fjolårsfölet Alaska i bakgrunden och framför henne står Dundra till vänster och Athena till höger.
Först ut var Athena, hon är dotter till Artemis och hingsten Ambersun Evolution. Hon är så vit att det nästan gör ont i ögonen. Första dagarna förde den vita färgen mina tankar till ett par nya vita gympaskor, ni vet sådana som lyser!
Dundra kom därefter, dotter till Daphne och Ambersun Evolution. Dundra är inte vit, mera beige eller kanske light fawn? På bilden går det inte att se hennes färg för alpackorna har hittat en gammal eldningsplats och gladeligen rullat sig i detta gråa elände.
Dessa två föl är väldigt mycket släkt. De har samma pappa (Ambersun Evolution) och Daphne är dotter till Artemis.... vilket gör att Athena är moster till Dundra. men de är totalt olika i ullen. Nu går det inte att säga så mycket om ullen eftersom den har legat i fostervattnet och därmed inte har de egenskaper som ullen får framöver. Det enda vi kan säga är att ullen på fölen är glansig och mjuk.

Nu ser vi fram mot Cleopatras föl, hon är idag på dag 345 och kan få vilken dag som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar